Авијатичар је квалификација која члану заједнице омогућава да игра улоге пилота хеликоптера, пилота авиона или оператера дрона, на нашим операцијама. Наш квалификовани авијатичар мора знати да рукује и управља свим летелицама у игри (транспортним и борбеним), као и да прецизно дејствује и свог наоружања. Ваздушни елементи су без икакве сумње најефикасније оружје у нашем арсеналу, због тога што самостално могу обавити много више задатака него копнене или поморске јединице.

 

Конкретно, ваздушни елементи могу бити транспортног типа, борбеног типа и извиђачког типа и управо због таквог широког спектра способности и комплексности задатака, наши пилоти (квалификовани авијатичари) морају бити добро обучени и способни да беспрекорно испуне све ове задатке. Стога, специјалистичка авијатичарска обука обухвата теоријско и практично упознавање са свим врстама ваздухоплова у игри, њиховом применом на бојном пољу, предностима и манама, као и посебним напредним тактикама, стандардима и протоколима, који су поверљиви и доступни искључиво члановима наше заједнице.

Да би члан добио дозволу да игра улогу “авијатичара” на нашим операцијама, он мора да прође горе поменуту специјалистичку авијатичарску обуку и да демонстрира своје умеће на неком од редовних тренинга наше заједнице.

 

Члану, који је успешно прошао специјалистичку авијатичарску обуку и доказао своје способности, ће бити свечано додељена квалификација “АВИЈАТИЧАР” на његовом званичном досијеу у секцији “Касарна” на нашем веб-сајту, а о његовом унапређењу и успешној специјализацији ће бити рапортирано у нашим недељним извештајима “Постигнућа Чланова”, на нашем Форуму. Такође, имајући у виду да само квалификовани авијатичари могу играти улогу пилота/оператера дрона на нашим операцијама, само они и могу добити орден Летачки Крст, о чему можете више прочитати овде