Тенкиста је квалификација која члану заједнице омогућава да игра улогу члана посаде тенка или борбеног возила на нашим операцијама. Под борбеним возилима се подразумевају сва возила која, за ефикасну употребу, захтевају 3 или више чланова посаде и квалификовани тенкиста ће морати да зна да рукује сваким од ових возила и да игра сваку улогу на возилу.

 

Да би возило којем управљају 3 или више чланова посаде функционисало како треба, потребно је да посада буде квалитетно обучена и да добро познаје предности и мане сваког појединачног возила, као и да добро познаје примену оклопа у савременом ратовању, генерално. Специјалистичка тенковска обука обухвата теоријско и практично упознавање са свим борбеним возилима у игри, њиховом применом на бојном пољу, предностима и манама, као и посебним напредним тактикама, стандардима и протоколима, који су поверљиви и доступни искључиво члановима наше заједнице.

Да би члан добио дозволу да игра улогу “тенкисте” на нашим операцијама, он мора да прође горе поменуту специјалистичку тенковску обуку и да демонстрира своје умеће на неком од редовних тренинга наше заједнице.

 

Члану, који је успешно прошао специјалистичку тенковску обуку и доказао своје способности, ће бити свечано додељена квалификација “ТЕНКИСТА” на његовом званичном досијеу у секцији “Касарна” на нашем веб-сајту, а о његовом унапређењу и успешној специјализацији ће бити рапортирано у нашим недељним извештајима “Постигнућа Чланова”, на нашем Форуму.. Такође, имајући у виду да само квалификовани тенкисти могу играти улогу члана посаде тенка/борбеног возила на нашим операцијама, само они могу добити орден Челично Срце, о чему можете више прочитати овде